Marlies van Steenbergen

Marlies van Steenbergen is principal consultant enterprise architectuur bij Sogeti Nederland B.V. In die rolhelpt ze organisaties bij het inrichten en professionaliseren van hun architectuurfunctie. Ze doet dat op basis van ruim vijftien jaar ervaring op het gebied van enterprise architectuur bij veel verschillende soorten organisaties.

Marlies houdt zich vooral bezig met: 

  • Het in beeld brengen van de daadwerkelijke effectiviteit van architectuur in organisaties en het op basis daarvan aangeven van verbeteracties;
  • Het begeleiden van architectuurimplementatie trajecten;

Marlies is een van de grondleggers van DYA en co-auteur van twee boeken over DYA: DYA, snelheid en samenhang in business- en ICT architectuur en DYA, stap voor stap naar professionele enterprise architectuur. Daarnaast heeft ze diverse publicaties op haar naam staan, zowel in vaktijdschriften als op wetenschappelijk gebied. Marlies is themaredacteur van het electronische tijdschrift Via Nova Architectura. Onlangs heeft Marlies haar promotie-onderzoek naar de effectiviteit van architectuurteams afgerond aan de Universiteit Utrecht.

Bij Marlies kunt u terecht met alle vragen over DYA, het professionaliseren van uw architectuurfunctie en het ontwikkelen en gebruik van een enterprise architectuur.

Stel een vraag aan Marlies